Reconnection 22 maart 2019 door Maaike Feenstra

 

Op vrijdagmiddag was het dan zover, ik was mee op de “Kom in je eigen kracht week” van Sanu Natuurgeneeswijzen van woensdag tot woensdag. De reconnection was voor mij indrukwekkend.

Met name de herkenning en erkenning was heel prettig. Ik stond al best goed in mijn kracht maar aangezien ik altijd streef naar meer, om daarmee meer uit mijn potentie te halen, stond ik er heel open in. Alles wat het zou opleveren zou meegenomen zijn. Verbazingwekkend genoeg leverde de reconnection een heleboel op zowel op lichamelijke als geestelijke gebied.

Lichamelijk was heel opvallend dat het invloed had op mijn overgangsklachten. Waar ik tot die tijd veel last had van nachtzweten, was dat vanaf dat moment verleden tijd. Daar geniet ik nog altijd van. Verder had ik door een ongeval veel last van het gebied vanaf mijn oren, tot onder de schouderbladen. Mijn hoofd stond hierdoor veel naar voren. Bij de reconnection viel Maaike een blokkade op, die zij verholpen heeft, in de dagen na de reconnection viel mij op dat mijn hoofd meer rechtop kwam. Wat aanzienlijke verbetering van mijn chronische pijnklachten heeft opgeleverd. Het gekke is dat ik mij ook korter ging voelen, dat is moeilijk uit te leggen. Consequentie: ‘alles lichamelijk meer in balans’.

Verder voelde ik mij zekerder van mijzelf, ik neem meer ruimte in waar ik dat daarvoor niet deed. Ik zag dat overigens ook niet en dat is natuurlijk heel waardevol. Ik kan mezelf nu meer beschouwen, observeren. Waardoor ik inzicht krijg in patronen. Dit maakt ook dat ik anders kan reageren en meer in mijn kracht sta waar het erom gaat veranderingen aan te sturen. Ik sta nog beter aan het roer van mijn schip om dit metafoor maar eens te gebruiken terwijl ik dacht dat ik daar al behoorlijk mijn plaats had gevonden. Ik ben beter in het aanvaarden van hulp, Maaike zei voor het starten van de reconnection, ik weet dat je niet graag geholpen wordt, en dat klopte als een bus. Ik was geheel open om te ontvangen wat nodig was en heb ook voor mezelf besloten daar opener in te blijven.

Ik ervaar nog iedere dag de ruimte die het geeft om te leven vanuit mezelf, dit is zeer plezierig. Ik ben blij met het authentieke aspect hiervan. Dit neem ik mee in mijn professionele leven waarin ik nu nog meer vanuit mijn eigen kracht werk en ook andere help in ‘hun’ kracht te komen. Al met al de beste investering, die ik ooit in mezelf gedaan heb.

Met vriendelijke groet,

Alexia Venema, Natuurgeneeskundig Therapeut